Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2014 21:53 - Чета-следтелно съществувам
Автор: bobikirqkova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.02.2014 21:59


 Четенето е моята най-голяма страст. Чета внаги когато и където мога. Чета във влака напът за университета или за среща със стар приятел,чета в автобуса или в парка. Обичам да чета навсякъде, където мога да разтворя страниците на една хубава книга и да им се насладя поне за малко. Много преди увлечението ми към Философията се зароди увлечението ми към четенето, но Философията бе тази, която направи любовта ми към четенето още по силна. Обичам леките, романтични книги, днес водещи се в жанр "дамска проза", обичам вечните класики като "Лолита", "Братя Карамазови" и "Тютюн", обичам всичко което мога с една дума да нарека "хубаво". Имам си и класация на най-любимите книги, които смятам, че трябва да бъдат прочетени от повече хора. За мен една от най-хубавите книги  за деца  е"Хайди" и продължението и "Хайди и Клара". Това са две изключително силни книги от които могат да се поучат и възрастните,книги учещи ни  какво е приятелство и истинска привързаност.
Ето и  книгите,които горещо препоръчвам,защото са стойностни и увлекателни:
"Повикът на щастливата случайност" Станислава Кара
"Парфюмът" Патрик Зюскинд
"Вълните" Вирджиния Улф
"Към фара" Вирджиния Улф
"Дяволът носи прада" Лорън Уайзбъргър
"Да имаш съпруг знаменитост" Лорън Уайзбъргър
"Да преследваш пръстен с диамант" Лорън Уайзбъргър
"Душевна болест и психология" Мишел Фуко
"Надзор и накаание" Мишел Фуко
"Обещай ми" Ричард Пол Еванс
"Неделния клуб по философия" Алекзандър маккол Смит
Горещо препоръчвам тези, както и още много интересни книги, за които ще направя отделно "представяне (включително и на тези), всяка една от тези книги крие един различен свят. Всеки може да открие себе си в книгите, както и да надзърне в света на блясъка или на истинския живот. Не бих си позволила да натрапвам на когото и да било нито една книга, но смятам,че който ги прочете ще остане очарован,защото четенето във всяка една негова фаза е удоволствие. То не може да бъде заменено с филм или музика, то носи красотата на един друг свят, в който всеки от нас може да припознае себе си, а възможността да помечтаем, четейки, е едно от най-големите богатства, които можем да притежаваме и  за което се изискват само любов и желание.
Да четеш означава да съпреживяваш съдбата на геройте, да бъдеш в тяхния свят дори за ден, и да помечтаеш заедно с тях. Няма нищо по-хубаво от мириса на книга, която открива нови хоризонти пред нас и ни дава възможност да се запознаем с нови съдби и светове. Всеки досег с книгата ни дава шанс да се измъкнем поне за малко от реалността и да съпреживеем историите на геройте от любимите ни книги.
Една книга представена, написана или прочетена с любов, разказана с хумор или с ирония дори в днешното информационно общество може да променя мирогледи и дори съдби. Книгата говори много. Говори чрез писателя и чрез читателя.  В днешното забързано и постоянно променящо се информационно общество, тя може да бъде причината за колсална промяна, промяна както в обществения така и в личния живот на човек. Разбира се няма нищо по-хубаво от това човек да държи в ръцете си "книжно тяло" наричам книгата така, защото ако я нарека книга според мен някой биха се объркали,тъй като днес книга се нарича дории  книга в аудио или виодео формат.  Така нареченото "книжно тяло" е едно от най-великите изобретения на човечеството, това, което днес държим в ръцете си и разлистваме с желание и нетърпение, но в същото време също толкова полезна, информативна и занимателна е и електронната книга. И двата вида книги носят едно и също послание, разказват една и съща история и променят по един и същ начин човешки съдби. Единственото, което трябва да запомним е, че няма нищо по-увлекателно и приятно от една хубава книга прочетена с желание и любов.
 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobikirqkova
Категория: Забавление
Прочетен: 5448
Постинги: 2
Коментари: 3
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930